Hogyan állítsuk le a kutyák vadkergetését

How to Stop Dogs from Chasing Wildlife – P.L.A.Y.

Ha van olyan kutyád, amelyik minden adandó alkalommal üldöz egy mókust a fára vagy egy nyuszit a bokorba, akkor valószínűleg nagy a zsákmányszerzési vágya. Bár a vadállatok üldözése természetes a kutyák számára, ez bajba sodorhatja őket a séták során. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy miért kergetik a kutyák a kisállatokat, és hogyan lehet megállítani ezt a bizonyos viselkedést.

Milyen veszélyeket rejt magában a vadállatokat kergető kutyák üldözése?

  1. Sérülések: Egy kutya könnyen eltörhet egy csontot, vagy elütheti egy autó, ha egy kis állatot üldöz, és nem nézi, merre megy.
  2. Eltévedhet: Néha a kutyák olyan gyorsan üldözik a zsákmányt, hogy könnyen szem elől téveszthetik őket. Könnyen eltévedhetnek, ha ismeretlen helyen vannak. A nyomkövető nyakörv jó ötlet a nagy zsákmányszerzési hajlamú kutyák számára .
  3. Betegségek: Egyes vadon élő állatok veszélyes betegségekkel, például veszettséggel lehetnek fertőzöttek. Ezeket a betegségeket olyan vadon élő állatok hordozzák, mint a róka, a mosómedve és a görény, és a kutya is megfertőződhet velük.

Mi okozza, hogy a kutyák vadállatokat kergetnek?

Hogyan akadályozhatja meg, hogy kutyája vadállatokat kergessen

1. Kutyája természetes ösztöneinek irányítása

Kutyád természetes vadász- és öldöklési vágyát a kis állatoktól távolabbra, a magas zsákmányszerzési hajlamú kutyák számára pedig a játékok felé irányíthatod. Ezek a játékok a kis sérült állatok nyikorgását és vadászatát utánozzák, és lehetővé teszik, hogy kutyája úgy érezze, hogy vadászik és öl, de biztonságos és szórakoztató környezetben.

Az ilyen játékok közé tartoznak a következők:

  • Tug-kötelek
  • Nyikorgó játékok
  • Hozd vissza játékok
  • Flörtölő rudak

2. Maradjon távol a sok vadon élő állatot tartalmazó területektől

A kutya természetes vágyát, hogy vadakat kergessen, nem tudja megszüntetni, de a vadakat eltávolíthatja a kutyája sétáiról. Próbáljon meg olyan területeket választani, ahol biztosan tudja, hogy nincs sok kóborló vadállat. Alternatív megoldásként elviheti kutyáját olyan póráz nélküli kutyaparkokba, amelyeket a vadon élő állatok már megtanultak elkerülni.

3. Alapvető parancsok

Tanítsa meg kutyájának az alapvető parancsokat, hogy megakadályozza a vadállatok üldözését, vagy visszahozza őket üldözés közben. Az alapvető parancsok közé tartoznak a következők:

  • Figyelj rám” vagyHagyd abba„: Akkor kell használni, amikor észreveszi, hogy kutyája kiszúrt egy állatot, és becserkészi vagy figyelmesen figyeli.
  • Gyere” vagyIde: Visszahívásként használandó, miután a kutya üldözte, és hogy kiszakítsa őt a fixációból.

4. Kutyanyakörv csengők

Az utolsó módszer, amellyel megakadályozhatja, hogy kutyája vadállatokat üldözzön, egy csengő rögzítése a nyakörvére. A csengő hangja riasztásként szolgál a vadállatok számára, jelezve, hogy valami közeledik feléjük. Ezáltal bőséges lehetőségük nyílik arra, hogy eltűnjenek, mielőtt a kutyának esélye lenne meglátni őket. Ez akkor is tökéletes , hakempingezniszeretné kutyáját, hogy elriassza a nagyobb állatokat, például a medvéket.

Következtetés

A vadállatok üldözésének és elkapásának ösztöne keményen be van drótozva a kutya agyába. Bár ez a viselkedés nagyon természetes, katasztrofális eredményekhez vezethet, ha nem ellenőrzik. A csonttöréstől kezdve a halálos betegségekig rengeteg a kockázat. Ha megérti kutyája természetes zsákmányszerzési ösztönét, és azt a vadon élő állatoktól távol tartja, akkor Ön és kutyája élvezheti a közös sétákat anélkül, hogy a helyieket zavarná.

A szerzőről:

Hannah Makai büszke kutyamamája, aki egy farkaskutya, aki előszeretettel szundikál és falatozik. Hannah minden állatot nagyon szeret, de a kutyákat különösen kedveli. A kémia mesterszakos diplomával és az írás iránti szeretettel rendelkező Hannah célja, hogy aHowling Wolf Packblogján keresztül megossza a legújabb tudományos tanulmányokat és szakértői tudást a kutyabarátokkal világszerte .

Forrás link