6 módja annak, hogy háziállatai biztonságban legyenek otthon és a szabadban

6 Ways to Ensure Your Pets Are Safe at Home and Outside – P.L.A.Y.

 

Attól a pillanattól kezdve, hogy a kutyákat az otthonunkba fogadjuk, hamar nehéz elképzelni az életet nélkülük. Legyen szó az általuk bevezetett káosz örvényéről vagy a kanapén való gyengéd ölelkezésről, amit szinte túlságosan is szívesen élvezünk, a kutyáinkat minden körülmények között szeretjük.

Mint ilyenek, mindent megteszünk, hogy boldoggá tegyük őket, a sétáktól kezdve a parkban való sétákon át a finomságokig és a hassimogatásig, a kutya szemszögéből nézve minden jó. Bár nagyszerű, de kutyát tartani nagy felelősség, és az állatorvosi számlák vagy a rutin veszélyeztetése mellett a kutyapunyókákkal is tisztában kell lennünk.

Évente körülbelül 10 millió háziállat tűnik el az Egyesült Államokban, és a lopások fellendülésével, mivel a törzskönyves kutyák még kívánatosabbá válnak, fontosabb, mint valaha, hogy megvédjük kutyánkat. Íme néhány alapvető tipp, amelyekkel biztonságban tarthatja kutyáját otthon és a szabadban.

1. A közösségi médiában megjelenő posztok csökkentése

A kutyák közösségi médiája talán a legjobb módja annak, hogy elhalassza a munkát, de bár szórakoztató követni ezt a nyúl üregét, a kutyás posztokhoz való hozzájárulásnak vannak kockázatai. Bár a négylábú barátjáról készített vicces pillanatok vagy videók készítése a kutyatartás öröméhez tartozik, a túl sok ilyen tartalom megosztása a közösségi médiában felhívhatja a tolvajok figyelmét.

A leendő tolvajok már a közösségi médiában közzétett bejegyzéseiből is kideríthetik: hová viszi sétálni a kutyáját, ha hosszabb időre egyedül hagyja otthon, és ami talán a legaggasztóbb, a nevét is. Nagyszerű, ha megtanítod a kutyádnak az erős visszahívást, de fontold meg, hogy a nevétől eltérő parancsszót használj, mivel ezt aztán egy nyilvános helyen egy emberrabló is megszólíthatja, és a kutyád önhibáján kívül odamehet hozzájuk.

Az egyes fajtákról szóló közösségi médiás bejegyzések szintén felhívhatják a potenciális kutyarablók figyelmét, ezért fontolja meg, hogy priváttá teszi a profilját, hogy csak a barátok és a családtagok láthassák és élvezhessék a kedves kutyafotókat.

2. Idegenek a parkban

A kutyatulajdonosoknak ébernek kell lenniük a tolvajokkal szemben, különösen, ha divatos törzskönyves fajtát birtokolnak. Ha tudja, mit kell keresnie egy kutyatolvajban, akkor egyszerűen elkerülheti a helyzetet, és biztonságban tudhatja magát és kutyáját is.

Kezdjük azzal, hogy akár a parkban, akár az utcán, akár bárhol máshol a nyilvánosság előtt, ne engedje túl közel magához az embereket. Ha az emberek extra alacsonyan kuporognak, hogy megsimogassák a kutyáját, az nem oké, mivel ebből a pozícióból elég könnyű felkapni őket, ezért győződjön meg róla, és maradjon mindig a kutyája közelében a szabadban, hogy ezt megelőzze.

3. A kedvtelésből tartott állatok megfigyelésére szolgáló alkalmazások sebezhetőségei

Az állatfigyelő alkalmazások segítenek csökkenteni azt a szorongást, amit néha érzünk, amikor egyedül hagyjuk otthon szeretett kutyánkat. Ha aggódunk, hogy esetleg zaklatott, vagy úgy gondoljuk, hogy darabokra rágja a párnákat, bejelentkezhetünk a telefonunkon vagy készülékünkön a megfigyelő alkalmazásba, és ellenőrizhetjük, hogy mi van velük.

Az egyedül otthon lévő kutyáinkról készült élő felvételek nagyszerűek lehetnek számunkra, hogy lássuk, valóban csendben alszanak-e, de a háziállatokat is kiszolgáltatottá tehetik a lopásnak. Lehet, hogy nem a kiberbiztonság az első dolog, amire gondolsz a kutyusod védelmében, de ha a megfigyelőalkalmazást feltörik vagy az eszközöd veszélybe kerül, a háziállatodról otthon egyedül készült felvételek felhasználhatók arra, hogy megtudd, mikor a legjobb idő elvinni őket.

De erős jelszavakkal, frissített szoftververziókkal és többfaktoros hitelesítéssel (MFA) megvédheti magát. Ahogy Jed Kafetz kiberbiztonsági szakértő kiemeli: „Az MFA fontos másodlagos védelmi réteget biztosít jelszólopás esetén, és különösen fontos, mivel az emberek hajlamosak a jelszavakat több fiókban is újra felhasználni”

4. A kerítések és kapuk elengedhetetlenek

Szeretjük azt hinni, hogy kutyáink biztonságban vannak, amíg otthonunk kerítésén belül vannak, de az igazság az, hogy közel 2 millió házi kutya esik lopás áldozatául. Aggasztó, hogy a kutyatulajdonosoknak csak 10%-a kapja vissza kedvencét, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy otthonunk a lehető legbiztonságosabb legyen, hogy a lopás egyáltalán ne fordulhasson elő.

Fontolja meg, hogy zárakat helyezzen el a kapukon, és erős kerítéssel kerítse körbe ingatlanát. Hasznos kiegészítője a kapunak egy csengő vagy hangos szerkezet, amely felhívja a figyelmet, ha valaki kinyitná. Még ebben az esetben is próbálja meg, hogy ne hagyja őket kint őrizetlenül, különösen az előkertben, mivel elképzelhető, hogy valaki felkapja őket és elhajt, mielőtt Ön észrevenné.

Természetesen kutyáink bárki segítsége nélkül is válhatnak szökésművészekké, ezért fontos, hogy olyan megoldást találjunk, amely megakadályozza, hogy az adott fajta szabadon szökjön. Akár ásít, akár különleges szökése van, akár nagy, akár kicsi a kutyája, a megfelelő kerítés elengedhetetlen ahhoz, hogy kertje vagy udvara olyan legyen, mint Fort Knox a kutyák számára.

5. Vegyes sétaprogram

Semmi eredendően rossz vagy veszélyes nincs a kutyasétáltatásban, ha így lenne, akkor rengeteg elégedetlen kutyus lenne szerte a világon. Ugyanakkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy a kutyákat gazdáik vagy kutyasétáltatóik sétáltatása közben ellopják.

A kutyatolvajok gyakran azért lopnak el bizonyos fajtákat, mert tudják, hogy magas árat lehet érte elérni. A törzskönyves kutyák itt célpontnak találják magukat, és sok kutyasétáltató időt szán arra, hogy bizonyos területeket felderítsen, hogy felvegye a gazdik rutinját.

Ez ellen az egyik legjobb védekezési mód, ha egyszerűen változatos a rutin, az egyik sétánál forduljon balra ki a házból, a következőnél pedig jobbra. Emellett keverje tovább a dolgokat azzal, hogy különböző kutyaparkokat látogat, különböző útvonalakat választ, és változtatja az indulási időpontokat. Végső soron minél kevésbé kiszámítható a viselkedésed és a sétaidőd, annál kisebb a valószínűsége, hogy egy kutyaszundikáló célpontjává válsz.

6. Frissítse fel a sétafelszerelését

A legtöbb kutya imád sétálni, és nem lenne igazságos, ha megfosztanánk őket az ilyen szórakoztató mókázástól csak azért, mert esetleg ellopják őket. A sétáltatási rutin feldobása mellett hasznos kutyasétáltató felszerelésekbe és kiegészítőkbe is befektethet, hogy nagyobb nyugalmat nyújtson.

Íme néhány kutyasétáltató kiegészítő a lopás elleni védelem érdekében:

  • Vágásbiztos póráz
  • Vágásbiztos nyakörv
  • Riasztóval ellátott kutyapóráz fogantyú
  • Csuklópántok – hogy a kutyát szilárdabban magához köthesse
  • GPS nyomkövető

A vágásbiztos pórázok és nyakörvek megerősített acélhuzalból készülnek, amely megakadályozza, hogy az alkalmi tolvajok átvágják és elragadják kutyáját az Ön markából.

Forrás link