A láncra verve ház mellett fagyott kutya megmentésre várva

Dog Chained Next To An Abandoned House Was Freezing Until His Rescuers Came To Save Him

A Missouri állambeli St. Louis-ban a telek meglehetősen brutálisak lehetnek, a hőmérséklet egy számjegyűre csökken, ami borzasztó a kóbor állatok számára.

Ott van az elkötelezett csapat St. Louis kóbor megmentése (SRSL) jön be. Fáradhatatlanul fésülik a várost a bajba jutott kutyák után, különösen azokban a csont-dermesztő januári napokban.

Egyik házkutatásuk során véletlenül egy elhagyott házra bukkantak. Közelebbről megvizsgálva felfedezték, hogy egy kis lelket hagytak hátra, aki kétségbeesetten szorult azonnali segítségükre.

Megmentette a Harang

Amint az SRSL mentői a keresés során egy elhagyatott házhoz érkeztek, arra számítottak, hogy éppen azt találják – egy elhagyott házat. Azonban hamar rájöttek, hogy egy lélek maradt a hátsó udvarban.

Hitetlenségükre egy imádnivaló kutya, aki nyilvánvalóan valaha családtag volt fagyos vízzel teli kutyaházhoz láncolva hagyva.

Összegömbölyödött a fűben, és didereg a zord időjárástól. „A hideg szél süvített, és a hideg fájt, miután néhány pillanatig kint voltam. Már önmagában ennek a cselekedetnek az érzéketlensége is hidegrázást hoz nekünk” A Stray Rescue of St. Louis írta tovább Facebook.

Donna Lochmann, az egyik együttérző SRSL-mentő volt szívszakadt, amikor ezt a szegény kutyát ilyen módon elhagyták.

„Az, hogy valaki miért érezte úgy, hogy megérdemli, hogy szenvedjen ezzel a hatalmas lánccal, a világ egyik legnagyobb rejtélye. Szabad vagy,” SRSL írta.

Abban a pillanatban, amikor a kutya – szeretetteljesen Eskimó Joe néven – látta a hozzá közeledő embereket, tudta, hogy azért vannak, hogy megmentsék.

Farkcsóválva üdvözölte Donnát, és testét nekinyomta, miközben csavarvágókkal kiszabadították.

Eszkimó Joe sokat szenvedett, kétségbeesetten ragaszkodva a víz és élelem nélküli élethezde mindez a nehézség végül a múltba került, mert az SRSL együttérző erőfeszítéseinek köszönhetően biztonságos menedék felé tartott.

Donna felkapta, és meleg dzsipjébe ültette a szabadság útjára.

„Bámult Donnára a szabadságlovaglás közben, és szerette a fűtött üléseket” – írta a Stray Rescue of St. Louis.

Nevelőotthonban

Felszabadító útja után Eskimo Joe találkozott a mentő állatorvosi csapatával, akik átfogó vizsgálatot végeztek.

Sajnos ő pozitív lett szívféregde a jó hír az, hogy ez egy megfelelő gyógyszeres kezeléssel könnyen kezelhető állapot.

A mentők gyorsan észrevették, hogy Eszkimó Joe nem más, mint kedves és szelíd lélek, aminek eredményeként gyorsan megtalálta a tökéletes nevelőotthont.

A nevelőanyja azt mondta az SRSL-nek, „Ő a legszelídebb lélek, akivel valaha találkoztam. Láda edzett, bili edzett, és szeret sétálni. Udvarias fiú, beül enni/csemegézni, szereti a jó állát karcolni, és gyorsan bújós kanapébarát lett belőle.”

Eszkimó Joe már teljesen másképp néz ki, mint amikor láncra verve találták az elhagyott ház mögött.

Bár még mindig örök otthont keres, élvezi az összes ölelést és szeretetet, amit csodálatos nevelőcsaládjától kap.

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtalálja a családját.

„Őszintén kíváncsi az őt körülvevő világra, és sétákra/időre lesz szüksége kint, hogy csendben megfigyelhesse most, hogy megszabadult a láncától. Ez a fickó olyan édes, amennyire csak lehet, és nem érdemli meg csak a legjobbat! Találjuk meg örök otthonát, annyira készen áll. – mondta a nevelőanyja.

Forrás