Kutyát mentett meg a parti őrség, miután 8 napig túlélte egy hajózási konténerben, élelem nélkül

Dog Gets Rescued By Coast Guard After Surviving In a Shipping Container For 8 Days With No Food

Egy kutyát talált és mentett meg az amerikai parti őrség tengerészeti felügyelőinek csapata a houstoni kikötőben a hajókonténerek rutinellenőrzése során.

AU.S. Coast Guard Heartland a Facebookon elárulja, hogy négy tengerészeti ellenőrük azzal volt elfoglalva, hogy január 31-én, szerdán véletlenszerűen kiválogassák a szállítmányozási konténereket ellenőrzésre.

„Hirtelen ugatást és kaparászást hallottak az egyik rakás konténerből. Amikor leeresztették a konténert és kinyitották az ajtót, egy kutya pattant ki belőle!”

A The Guardian beszámolója szerint egy daru segítségével a konténert a földre emelték, hogy megmentsék a kutyát.

Ryan McMahon, az amerikai parti őrség tisztje az Associated Pressnek elmondta: „Amint kinyitottuk, láttuk, hogy a kiskutya arca kiállt. Ott volt, mintha tudta volna, hogy ott leszünk, hogy kinyissuk neki. És ő csak, nem volt megijedve vagy ilyesmi.”

Úgy tűnt, mindennél jobban örül, hogy kikerült abból a sötét helyről és olyan emberek karjaiba került, akik gondoskodni fognak róla” – tette hozzá McMahon.

A tengerészeti ellenőrök később kiderítették, hogy az édes kutyus, akit később „Connie, a konténerkutya” becenévre kereszteltek, legalább egy hétig volt a konténerben rekedt, élelem és víz nélkül.

McMahon leírta, hogy Connie kissé koszos és „határozottan elég sovány” volt, amikor rátaláltak.

„A parti őrség tagjai vizet adtak neki, és egy helyi állatmenhelyre vitték további ellátásra” – írta az amerikai parti őrség Heartland.

McMahon és a három másik ellenőr ezután elvitte Connie-t a pasadenai állatmenhelyre, ahol azonnal megvizsgálták.

A pasadenai állatmenhely nem felejtette el megköszönni a tengerészeti ellenőröknek, hogy megmentették a kutyust. Azt írták: „Tisztelegjünk a hősök előtt, akik nemcsak a vizeinket védik, hanem a rászoruló drága lelkeket is megmentik”

Jelenleg Connie-t a ‘Forever Changed Animal Rescue ‘ nevelőszülőkhöz került, és azon dolgoznak, hogy újra egészséges legyen.

Amíg a mentőcsoport azon dolgozik, hogy Connie egészséges legyen, a kedves kutyus iránt érdeklődők a https://www.pasadenatx.gov/153/Adoptions weboldal on tölthetnek ki egy jelentkezési lapot a 168752-es állatazonosítóval.

Forrás link