A család pihentető napja a tónál mentőakcióvá vált, miután észrevettek egy kutyát, amely próbált a víz felszínén maradni.

Family's Relaxing Day At The Lake Turns Into A Rescue Mission After Spotting A Dog Trying To Stay Afloat

Egy család pihentető napja a tónál mentőakcióvá alakult, miután egy kutyát találtak úszkálni a helyi tónál Deltonában, Floridában, február 25-én, vasárnap.

Leslie Acosta a Fox 35 Orlando-nak elmondta, hogy a családjával egyedül látták a kutyát úszkálni. „Amikor ide néztünk, láttuk, hogy ebbe az irányba úszott,” mondta.

A Fox 35 Orlando szerint Irving Colon mentette ki Daxot, az ötéves német juhászkutyát és Labradorkeveréket a vízből.

Colon egy csónakba emelte a kimerült négylábút és biztonságba hozta. Azt mondta: „Néztem, és láttam, hogy átúszik, és nagyon fáradtnak tűnt.”

Colon hozzátette, hogy van saját kutyája, és nem szeretné, ha az ő kutyájával történne meg, ami Daxszal történt.

“Van egy kutyám, szóval semmiképp sem szeretném, ha ez történne a kutyámmal. És ha bárki látná a kutyámat, vagy bármelyik kutyát, abban bízom, hogy ugyanígy cselekednének,” mondta.

Szerencsére Dax most már biztonságban van és újra a családjával lehet. Bár a tulajdonosok nem akartak a kamerák elé állni, üzenetet küldtek a Fox 35 Orlandonak:

“Dax kalandos szelleme február 25-én elragadta őt, amikor a kerítésünk kapuja tönkrement. Szerencsére voltak olyan emberek a környékünkön, akik nagyon segítőkészek voltak és segítettek hazajuttatni őt. Hálásak vagyunk azoknak, akik kimentették őt a tóból! Nem beszélve az extra időről, amit azután töltöttek vele, hogy gondoskodtak róla. Szeretném megköszönni a helyi Facebook közösségnek is, hogy segítették a kutatásban, valamint a helyi menhelyeknek is, hogy további információkat adtak. Daxot visszakapni többet jelent, mint gondolnák. Áldottak vagyunk, hogy ilyen csodálatos közösség vesz körül minket.”

Dax családja azt is elárulta, hogy a mentés előtt mintegy 12 órán át volt egyedül, másfél mérföldnyire otthonától. Tehát csak elképzelheti, milyen fáradtak lehetett a lábai!

De az izomlázakon kívül Dax sérülés nélkül tért vissza haza.

Acosta leírta az egész találkozást, mint „izgalmas és lenyűgöző”, miután a családja szokásos, eseménytelen napja hirtelen felfordult.

„Mármint, igen, volt egy kis izgalom egy vasárnap. Meg tudtunk csinálni egy kis Baywatch mentőakciót,” mondta Acosta.

Forrás