Jon Stewart a „The Daily Show”-ban megemlékezik elhunyt kutyájáról, segít 35 ezer dollárt összegyűjteni állatmenhely számára

Jon Stewart Honors His Late Dog On 'The Daily Show', Helps Raise $35K For Animal Shelter

Jon Stewart nem csak késő esti show műsorvezető, hanem nagyon szerető kutyatulajdonos is volt.

Ezt jól demonstrálta február 26-án, hétfőn, amikor tisztelegni kezdett legjobb kutyájának, egy csíkos pitbullnak, Dippernek, aki az előző nap hunyt el.

Az érzelmi tisztelgés mindenkinek szíven ütött és sikerült 35 000 dollárt összegyűjteni az Animal Haven-nek, a menhelynek, ahonnan Stewart 12 évvel ezelőtt örökbe fogadta szeretett játékosát.

Stewart tiszteletében Dippernek mesélt arról, hogyan találkozott Dippervel 12 évvel ezelőtt, amikor fánkokat adott el gyerekeivel az Animal Haven javára.

Stewart könnyeivel küzdve emlékezett vissza: „Egy kis plusz ösztönzés gyanánt hoztak ki egy egyéves brindle pitbullt, akit autó ütött el Brooklynban, és elvesztette jobb lábát.”

És ezt követően Dipper tagja lett Stewart családjának. Stewart könnyeivel küzdve mondta: „Egy világban, ahol jó fiúk vannak, ő volt a legjobb.”

A késő esti show műsorvezető visszaemlékezett a Dipperrel töltött időre a „The Daily Show” során. Ő mondta: „Ő jött minden nap a „The Daily Show”-ba. Ő volt az eredeti ‘Daily Show’ kutyacsapat tagja.”

Stewart folytatta: „Szalagot vettünk fel, és Dipper várt rám, hogy befejezzem. Találkozott színészekkel, szerzőkkel, elnökökkel és királyokkal. Ő volt az, aki azt tette, amire a Taliban nem volt képes, hogy félelmet keltsen Malala Juszufzaiban.”

Miután feltárta, hogy Dipper elhunyt, Stewart azt mondta: „Készen állt. Fáradt volt. De én nem.”

„Az én kívánságom az, hogy egy nap találkozzatok azzal a kutyával, azzal az egy kutyával … Csak … Ez a legjobb,” – fejezte be Stewart.

Stewart tisztelegése legjobb társának egy videóval zárult, amelyen Dipper a hóban rohan és élete legjobb idejét tölti.

Miután Stewart tiszteletét tette Dippernek, az Animal Haven történetet tett közzé Stewart-ról és Dipper-ről, mondván, hogy sokan az ottani alkalmazottak emlékeznek a süteményvásárra, amikor Stewart és Dipper először találkoztak.

„Dipper annyit állt ki korai életében, miután egy autó elütötte és elvesztette lábát, de Jon és családja teljesen új életet adott neki, amely tudatlanságból kezdődött arra a végzetes napon az Animal Haven-nél, amikor a gyerekeivel cupcakeket árusított,” – írta az állatmenhely.

Ezenkívül kiderült, hogy megtiszteltetés számukra, hogy ilyen támogatást kapnak a kutyus emlékére és tiszteletére.

Az állatmenhely írta: „Együtt, az állatszeretők és a támogatók több mint 35 000 dollárt gyűjtöttek Dipper nevében, és nem tudjuk, hogyan köszönjük meg mindenkinek.”

És Dipper tiszteletére az Animal Haven március hónapban 100 dollárral csökkentették az örökbefogadási díjat, „remélve, hogy beteljesíthetjük Jon kívánságát, hogy megtalálják „azt az egy kutyát”.

Forrás