5 módja annak, hogy háziállata boldog és egészséges maradjon, amíg Ön távol van

5 Ways to Keep Your Pet Happy and Healthy While You’re Away – P.L.A.Y.

Hagyja őket valakire, akiben megbízik

Soha nem könnyű dolog elhagyni a háziállatodat. De néha ez a helyzet elkerülhetetlen. Amikor legközelebb valakire bízza kedvencét, győződjön meg róla, hogy olyan személyről van szó, akit ismer és akiben megbízik. Még jobb, ha olyasvalakire bízza kedvencét, akit már ismer. Az otthona nem csak az Öné, hanem a háziállaté is. Ha tehát egyedül hagyja őket egy idegennel, félelmet vagy szorongást érezhetnek.

A legjobb megoldás egy olyan barát vagy családtag lenne, akit kedvence ismer. Ez remek választás, ha először hagyja egyedül kedvencét. De ha tudja, hogy gyakran kell majd egyedül hagynia, akkor béreljen fel egy profi kutyaszittert. Mindenképpen olvassa el előtte az értékeléseket. Egy tapasztalt, profi kutyaszitter tudni fogja, hogyan kezelje az esetlegesen felmerülő meglepetéseket és helyzeteket. Emiatt jobb hosszú távú megoldást jelentenek.

Tegye kényelmessé kedvencét ez idő alatt

Ha egyedül hagyja kedvencét, az stresszes lehet számára. Hogy megkönnyítse ezt az időszakot kedvencei számára, tegyen meg mindent, amit csak tud, hogy kényelmesen érezze magát és szórakoztassa őket. Egyes gazdik hagynak kedvencükre egy olyan ruhadarabot, amelyet nemrég viseltek, hogy kényelmesen érezzék magukat. Azt is fontolóra veheti, hogy bekapcsolva hagyja a zenét vagy a tévét a háziállat számára, ha félnek az egyedülléttől.

Ha Még azt is fontolóra veheti, hogy bekapcsolva hagyja a zenét vagy a tévét a háziállatának, ha félnek az egyedülléttől.

Készítse elő otthonát, mielőtt elmegy

Ha egyedül hagyja kedvencét otthonában, fennáll a veszélye annak, hogy baja esik. Éppen ezért az otthonod állatbiztosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy kedvenced egészséges és boldog maradjon, amíg távol vagy. Kezdje azzal, hogy eltávolítja az éles tárgyakat, amelyeket véletlenül leüthetnek. Ha kedvence szokása, hogy megharapdálja a növényeket és a virágokat, tegye őket biztonságosan el egy olyan helyiségbe, ahová nem tudnak bejutni. A gyertyákat és a légfrissítőket is el kell távolítani.

Ha háziállatát a lakásban hagyja, hagyja nyitva a függönyöket. Ez ad nekik valami elfoglaltságot, és kevésbé lesznek idegesek attól, hogy egyedül maradnak. És ne felejtsen el helyet biztosítani számukra, ahová pisilhetnek. Hogy megbizonyosodjon arról, hogy kedvence jól van, beruházhat egy otthoni kamerába. Egy másik okos megoldás egy nyomkövetővel ellátott nyakörv vásárlása, csak a biztonság kedvéért.

Biztosítson sok játékot háziállatainak

A háziállatok hozzászoktak gazdáik jelenlétéhez. Ha olyan állatgondozót fogad, aki egész nap nincs a háziállatával, akkor nehéz lehet számára, hogy a nap hátralévő részében egyedül maradjon. Emiatt a legjobb, ha vesz néhány új játékot a háziállatoknak. Ez arra fogja ösztönözni őket, hogy játsszanak, amíg egyedül vannak. Ráadásul elterelik a figyelmüket az Ön távolléte alatt.

Választhat olyan kirakós játékokat, amelyek megoldása eltart egy ideig. Ezek lekötik az elméjüket, és adnak nekik valami elfoglaltságot, amíg Ön távol van. Szétszórhatsz jutalomfalatokat is a házban, hogy elfoglaltságot találjanak, ha megunják a játékaikat.

Tartsa változatlanul a rutinjukat

Amikor háziállatát egy bébiszitterre vagy barátra bízza, az tudni szeretné, hogy mit kell tennie, hogy kedvence jól érezze magát. Adja meg tehát nekik a részleteket, és tudassa velük, hogyan néz ki a háziállatának egy tipikus napja. Az, hogy kedvence egyedül marad Ön nélkül, nagy változás, ezért szeretné minimalizálni a rutinjában bekövetkező változásokat. Gondoskodjon arról, hogy kedvence minden nap elegendő mozgást kapjon.

Annak érdekében pedig, hogy kedvence egészséges maradjon, amíg Ön távol van, ez a legjobb, amit tehet. Tulajdonosként nagyobb valószínűséggel veszi észre a változásokat kedvence viselkedésében, amelyek annak jelei lehetnek, hogy valami nincs rendben. Éppen ezért mindig kapcsolatban kell állnia kedvence bébiszitterével. Ha kedvence bármilyen gyógyszert szed vagy speciális étrendet tart, írja le az összes utasítást a bébiszitter számára. Hangsúlyozza annak fontosságát is, hogy kövesse az utasításokat.

Forrás link