Hogyan kalandozz biztonságosan kutyáddal a szabadban

How to Safely Adventure With Your Dog Outdoors – P.L.A.Y.

Kevés olyan dolog van az életben, ami hálásabb és izgalmasabb, mint a kutyával a szabadban tölteni az időt. Te és a kutyusod szinte bármit megtehettek együtt, és nagyon jól fogjátok érezni magatokat. A kint töltött idő lehetőséget teremt a kötődésre is, és lehetővé teszi, hogy te és a kutyád megkapjátok azt a fizikai aktivitást, amire mindkettőtöknek szüksége van, és amit megérdemeltek.

Ha azonban izgalmas kalandot tervez, akkor a biztonságot is szem előtt kell tartania. Még ha a legjobb barátként is viselkednek, a kutyák akkor is állatok, és bajba kerülhetnek vagy megsérülhetnek, ha nem figyelsz. Mindezek alapján, mielőtt a következő expedícióra indulna, tartsa szem előtt ezeket a tippeket.

Tippek a kutyával való túrázáshoz

A túrázás nagyszerű tevékenység a kutyájával, mert mindkettőjük számára lehetőséget nyújt arra, hogy többet lássanak a külvilágból, valamint a sok növényből és állatból, amelyek nagyszerűvé teszik azt. Bár a túrázás elsőre egyszerű tevékenységnek tűnhet, számos óvintézkedést kell tennie a kölyökkutyája biztonsága érdekében. Mielőtt elindul, kutasson utána az ösvénynek, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kutyák számára engedélyezett, és hogy az nem veszélyes a háziállat számára.

A legfontosabb kiegészítő, amit a túrához be kell csomagolnia, a kutyapóráz. Nagyon valószínű, hogy az ösvényen más túrázókkal fogsz osztozni, és szeretnéd, hogy kutyád ne legyen az útjukban, nehogy incidenst okozz. Párosítsa a pórázt egy hámmal, hogy extra védelmet biztosítson. Jó ötlet, ha mindig tartasz egy pórázt az autódban arra az esetre, ha úgy döntenél, hogy egy véletlenszerű célállomáson túrázol. Egyes túraútvonalakon csak pórázon engedik a kutyákat, és erre fel akarsz készülni.

Az ösvényen is lehet meleg, ezért fontos, hogy elegendő vizet vigyetek magatokkal, hogy mindketten elkerüljétek a kiszáradást. Ellenőrizze előre az időjárást, és maradjon otthon, ha aznap túl meleg van. Általánosságban véve próbálja meg elkerülni a túrázást minden olyan napon, amikor 100 fok vagy annál melegebb van. Ne feledje azt sem, hogy a kutyája is több kalóriát fog elégetni, mint otthon, ezért vigyen magával elegendő élelmet, hogy tudjon enni és energiával teli maradjon.

Nagyobb kalandok

Ha a túrázás nagyobb kalanddá válik, például hegymászó expedícióvá vagy vadászattá, akkor meg kell tennie a megfelelő óvintézkedéseket, hogy kutyája biztonságban legyen. Először is, ha más emberekkel együtt indulsz kirándulni, akkor az ő helyzetüket is tiszteletben kell tartanod. Nem mindenki érzi magát olyan jól a kutyákkal, mint te.

Az is fontos, hogy ne feledkezzen meg azokról a kiváltó okokról, amelyek miatt kutyája stresszesnek vagy szorongónak érezheti magát. A kutyák például gyakran idegesek a hangos zajok, például a lövések és a hangos zene hallatán, ezért tartsa szem előtt kedvence mentális egészségét.

Ha mélyen az erdőbe vagy más olyan területre utazik, ahol vadállatokkal találkozhat, akkor fel kell készülnie. Ismétlem, ha háziállatát pórázon tartja, megakadályozza, hogy elszaladjon és az állatok után eredjen. Ne feledje, hogy egyes állatok, amelyekről úgy gondolja, hogy nem jelentenek veszélyt, még mindig veszélyt jelenthetnek, mint például a szarvasok, amelyek nem félnek megtámadni egy kutyát az ivarzási (párzási) időszakukban.

Ha bármilyen időt tölt az erdőben, fontos az olyan kártevőkkel is tisztában lenni, mint a bolhák és a kullancsok. A kirándulás során többször dörzsölje le kutyáját, és ha kullancsot vesz észre, azonnal húzza ki, hogy elkerülje a további károsodást. Használhat kullancsspray-t is, hogy megvédje a kutyáját.

Gyakorolja a vízbiztonságot

Végül, ha a kalandok valamelyike vízzel is jár, akkor a biztonság különösen fontos. Először is győződjön meg arról, hogy kedvence jól érzi magát a víz közelében. A kutyák tudnak úszni, de egyesek általában nem szívesen teszik ezt, míg mások eleve nem nagyon tudnak úszni. Mérje fel kutyája képességeit, majd végezze el a megfelelő beállításokat.

Amikor a kutyája úszik, fontos, hogy teljes figyelmet szenteljen neki, még akkor is, ha erős úszó. Egyes kutyák át tudnak úszni egy tavat vagy medencét, de nehezen tudnak kijutni, ezért szükség esetén segíts nekik.

Amikor a kutya kijön a vízből, jó ötlet, ha lehetőség szerint leöblítjük. Egyes medencék klórt tartalmaznak, amely károsíthatja a kutya bőrét. Ráadásul, ha megnyalja a szőrét, akkor klór kerülhet a szervezetébe. Még a tavakban és a tavakban is magas lehet a baktériumok szintje, amelyek károsak lehetnek a kutyák számára, és nem szabad semmit a véletlenre bízni. Végezetül, legyen tisztában a kékalgák veszélyeivel, amelyek mérgezőek a kutyákra. Ha azt veszi észre, hogy kutyája úszás után rohamokat, túlzott nyáladzást vagy hányást tapasztal, akkor lehetséges, hogy kékalgát fogyasztott, és azonnal keresse fel az állatorvost.

Számos óvintézkedést megtehet és meg is kell tennie, mielőtt kutyáját a következő nagy kalandra viszi. Vegye figyelembe az itt említett tippeket, és szőrös barátjával szórakoztató és biztonságos időtöltést élvezhet.

Forrás link