Tippek az egészséges, boldog nyárhoz a kutyával

Tips for a Healthy, Happy Summer with your Dog – P.L.A.Y.

 

Tartsa hidratáltan a kutyáját

Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is sok vízre van szükségük ahhoz, hogy hidratáltak maradjanak, különösen a forró nyári hónapokban. Ügyelj arra, hogy mindig legyen friss, hűvös víz a kutyád számára, mind otthon, mind útközben. Ha hosszabb sétára vagy kirándulásra indul, vigyen magával egy hordozható itatótálat és némi extra vizet.

Soha ne hagyja kutyáját a forró autóban

Az autó még nyitott ablakokkal is gyorsan veszélyessé válhat a kutyák számára a meleg időben. Ha elintéznivalókat intéz, vagy napközben elutazik, a legjobb, ha otthon hagyja a kutyáját hűvös, légkondicionált környezetben.

Kerülje a forró járdát

A járda és a beton a nyári napsütésben rendkívül felforrósodhat, és megégetheti a kutya mancsait. Ennek elkerülése érdekében igyekezzen kutyáját lehetőség szerint füves vagy földes utakon sétáltatni, és kerülje, hogy a nap legforróbb szakaszában vigye ki. Ha mégis aszfalton kell sétálnia, először ellenőrizze a hőmérsékletet a kezével, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem túl forró.

Figyelje a hőguta jeleit

A kutyák könnyen túlmelegedhetnek a forróságban, ami hőgutához vezethet. A hőguta tünetei közé tartozik a zihálás, a szapora légzés, a gyengeség és a hányás. Ha azt gyanítja, hogy kutyája hőgutában szenved, vigye hűvös, árnyékos helyre, kínáljon neki vizet, és azonnal forduljon állatorvoshoz.

Védje őket a naptól

A kutyák ugyanúgy leéghetnek a napon, mint az emberek, különösen az orrukon, fülükön és más szabadon lévő területeken. Hogy megvédje kutyáját a naptól, biztosítson számára elegendő árnyékot, és fontolja meg, hogy állatbarát fényvédő krémet használjon az orrára és más érzékeny területekre.

Ha kutyája a szabadban tölti az idejét, gondoskodjon arról, hogy árnyékos helyen legyen, hogy megvédje a naptól. Fontolja meg egy sátor felállítását vagy egy kutyaház használatát.

Legyen óvatos a víz közelében

Az úszás remek módja lehet a kutyák nyári hűsölésének, de fontos, hogy a víz közelében biztonságban legyenek. Győződjön meg róla, hogy kutyája tud úszni, mielőtt a vízbe engedné, és mindig szorosan felügyelje őket. Ha a tengerpartra viszi a kutyáját, ügyeljen az erős áramlatokra és a hullámokra, és soha ne engedje, hogy a kutya túl messzire ússzon.

Figyeljen az élősködőkre

A nyár a bolhák, kullancsok és szúnyogok fő időszaka, amelyek betegségeket terjeszthetnek a kutyákra. Feltétlenül használjon állatorvos által ajánlott bolha- és kullancsprevenciót, és rendszeresen ellenőrizze kutyáját kullancsok után.

Figyeljen a mérgező anyagokra

A nyár gyakran több időt tölt a szabadban, ami mérgező anyagoknak, például fagyállónak, növényvédő szereknek és bizonyos növényeknek való kitettséghez vezethet. Tartsa távol kutyáját ezektől az anyagoktól, és azonnal forduljon állatorvoshoz, ha gyanítja, hogy valami mérgező anyagot fogyasztott.

Ha betartja ezeket a kutyáknak szóló nyári biztonsági tippeket, Ön és kutyája élvezheti a nyár nyújtotta szórakozást és kalandokat!

Forrás link