Hogyan tartsa kutyáját hűvösen és biztonságban idén nyáron

How to Keep Your Dog Cool and Safe This Summer – P.L.A.Y.

A nyári hőség komoly gondot jelenthet a kutyatulajdonosok számára, a hőgutától kezdve a megégett mancsokig. Mivel az időjárás kezd felmelegedni, mindent megvitatunk a hőmérséklet-szabályozástól a biztonságosabb sétákig.

Ismerje a hőguta jeleit

Az egyik legfontosabb dolog, amit négylábú barátja érdekében a forróság idején meg kell tennie, hogy megismerkedjen a hőguta jeleivel, és megtanulja, pontosan mit kell tennie, ha bekövetkezik. A hőguta jelei és tünetei a következők:

Gyorsan cselekedjen, ha a hőguta jeleit észleli

Az emberek túl gyakran nem veszik komolyan ezeket a tüneteket, vagy nem cselekszenek elég gyorsan. Ahőgutahalálos kimenetelű halálozás esélyének csökkentése érdekében azonnal cselekedjen, és kezelje vészhelyzetként. Az alábbiakat kell tennie:

Tervezze meg a sétákat előre

A kutyák hőguta egyik leggyakoribb oka a meleg időben történő testmozgás. Ennek elkerülése érdekében a legjobb, ha előre megtervezed a sétákat. Kerülje a nap legmelegebb időszakát, amikor a tűző nap süt, helyette inkább a hűvösebb órákban, például kora reggel vagy késő este sétáljon.

Az is jó ötlet, ha árnyékosabb útvonalat választ, például erdőben vagy természeti parkban. Meleg időben a járdák, az aszfalt, a homok és még a műfű is megégetheti a kutya mancsait – ha nem tudja úgy megfogni a kezét a talajon, hogy ne fájjon, akkor a kutyának is túl meleg van.

Bár fontos, hogy kutyája rendszeresen mozogjon, nem érdemes növelni a hőguta kockázatát, ha túl meleg van. Ha nem tudsz kimenni a szabadba, tervezz meg néhány szórakoztató beltéri tevékenységet, például töltsd meg a kutyusodat egy kutyapadozó medencével az udvar egy árnyékos részén, adj neki puzzle-csemegéket, hogy lefoglalja magát, vagy készíts fagyasztott finomságokat nedves kutyaeledelből.

Segítsen hűvösen tartani őket

Van néhány dolog, amivel segíthet, hogy kutyája hűvös maradjon a forró nyári napokon. Mindig gondoskodjon arról, hogy kutyájának legyen hűvös, árnyékos hely, ahol pihenhet és kikapcsolódhat, valamint hogy sok ivóvízhez jusson.

Ismerje a fajtája követelményeit

Alapvető fontosságú, hogy tisztában legyen kutyája fajtájával és azok sajátos korlátaival, amikor a hőségről van szó. Akülönböző kutyafajták eltérő mértékben tolerálják a magas hőmérsékletet, például a brachycephalic fajták, például a bulldogok és a mopszok különösen hajlamosak a hőséggel kapcsolatos problémákra.

Soha ne hagyja a kutyákat parkoló autókban

Az Egyesült Államokban évente több száz kutya hal meg hőgutában vagy szenved visszafordíthatatlan szervi károsodást, miután forró autóban hagyták őket. Az autók még nyitott légkondicionálóval vagy ablakokkal is gyorsan elérhetik a magas hőmérsékletet, ami a kutyák számára végzetes lehet.

Most már tudja, hogyan tartsa hűvösen és biztonságban kutyáját ezen a nyáron azáltal, hogy felismeri a hőguta jeleit, és hűvösebb órákra tervezi a sétákat, így boldog és egészséges kutyusokkal élvezheti a nyári hónapokat.
Forrás link