Pooch-t megmentik, miután elakadt egy autó motorjában, mert egy macskát üldöz

Pooch-t megmentik, miután elakadt egy autó motorjában, mert egy macskát üldöz

Egy kétéves kutyát mentett meg az Arizona Humane Society, miután nehéz helyzetbe került egy macska üldözése miatt.

Novát, a kétéves weimari keveréket az AHS Emergency Animal Medical Technicians™ (EAMTs) mentette meg január 19-én, pénteken.

A menhely megosztotta, hogy telefonhívást kaptak egy kóbor kutyáról, aki beszorult egy autóba, Motor Phoenixben. EMBEREK jelentéseket.

Amikor az orvosi technikusok a helyszínre érkeztek, a 67-es Chevy Nova motorjába beékelődött 49 kg-os kutyus fogadta őket.

Az orvostechnikusok megállapították, hogy Nova azért ragadt be a „szűk helyre”, mert egy macskát kergetett a jármű alatt.

A PEOPLE jelentése szerint a technikusoknak körülbelül 15 percbe telt, hogy gondosan és biztonságosan kiszabadítsák Nova lábait az autó motorteréből.

Megmentése közben Nova láthatóan ijedtnek tűnt. De miután kiszabadult, az egykor ijedt kölyökből szeretetteljes és hálás kutyus lett.

Tracey Miller, a Humane Society terepi műveletek igazgatója elmondja Az Arizonai Köztársaság hogy az AHS évtizedek óta ez az első eset, amikor egy Nova-méretű kutyát mentett ki autóból.

Miután megmentették, az egészségügyi technikusok Novát az AHS-be vitték ellenőrzésre. Szerencsére egészséges és sértetlen volt, leszámítva néhány kisebb karcolást a fülén.

Az Arizonai Köztársaság arról is beszámol, hogy Nova néhány napot orvosi megfigyelés alatt töltött, mielőtt ivartalanították volna.

És igen, jól sejtette, Nova nevét az autóról kapta, amelyen elakadt!

Miiller elárulja, hogy a kiskutyát eredetileg Princessnek hívták, amikor megérkezett a menhelyre, de Miiller úgy döntött, hogy az autóról nevezi el, amelyből megmentették.

A Nova most készen áll az újrakezdésre, és örökbefogadható a Humane Society South Mountain Campusán.

Miller úgy írja le Novát “Szuper édes és ingadozó, és nagyszerű társ lesz.”

„Nyilvánvalóan nagyon kíváncsi, és ha olyan ember vagy, aki új dolgokat szeretne tanulni, akkor ott lesz, hogy utat mutasson.” – mondta Miller.

Novavalamint a menhely egy éves és idősebb kutyái mindössze 49 dollárért örökbe fogadhatók. https://www.azhumane.org/adopt/
Forrás link