Ugyanaz a rendőr fogadta örökbe, aki megmentette a cipzárral összekötött orral talált kutyát

Dog Found With A Zip-Tied Snout Adopted By The Same Police Officer Who Rescued It

Egy Indiana állambeli kutya, akit cipzárral lekötött orral hagytak magára, végre örök otthonába kerül, méghozzá egy nagyon is ismerős archoz – vagyis ahhoz a rendőrhöz, aki megmentette.

A kutyát, egy Zeus nevű barna dobermann pinscher kutyát február 09-én, pénteken fedezték fel az Indiana állambeli South Bendben egy út szélén szaladgálva, cipzárral lezárt pofával.

A South Bend-i rendőrkapitányság egy Facebook-bejegyzésben elárulta: „Kiérkezésünk előtt több jó szamaritánus is megállt, hogy megpróbálja befogni a kutyát, de nem jártak sikerrel”

A rendőrség így folytatta: „Stephanie Northcutt, South Bend rendőrnő egyike volt a kiérkező rendőreinknek, és elég bizalmat tudott kialakítani a kutyával ahhoz, hogy biztonságosan elkapja és elvigye a veszélytől”

„Northcutt rendőr ezután megtartotta a kutyát, miközben egy járókelő segített eltávolítani a zsinórt a kutya orrából.”

Zeust később a South Bend Animal Resource Center – SBARC-be szállították, ahol segítettek a kutya elhagyásának kivizsgálásában.

Zeus megmentéséről készült videó azonnal vírusként terjedt el a Facebookon. Ezzel együtt a rendőrség a következő héten újabb frissítést adott mindenkinek a kutyusról.

„Reméljük, hogy ez a frissítés legalább annyira tetszeni fog, mint nekünk” – írta a South Bend-i rendőrkapitányság a február 12-én, hétfőn megjelent frissítésben.

Megosztották, hogy néhány nappal Zeus megmentése után a kutyust végre örökbe fogadták!

„Kicsoda, kérdezhetitek? Nos… attól, aki megmentette, Stephanie Northcutt south bendi rendőrnőtől” – árulta el a rendőrség.

„Northcutt rendőr azt mondta, hogy abban a pillanatban tudta, amikor meglátta a kölyköt, hogy ő a tökéletes családtag” – tették hozzá.

Mielőtt pedig örökbe fogadták volna, Zeus egy kis időt tölthetett Northcutt rendőrnő többi kutyájával, mielőtt a rendőrnő hivatalossá tette a kapcsolatot.

A SBARC elárulta, hogy bár Zeusnak sérülései voltak a cipzárral való megkötés miatt, a kutyusnak valószínűleg nem lesznek hosszú távú fizikai következményei, és valójában „rendkívül jól van, annak ellenére, hogy rossz lapokat kapott”.

Zeus valójában a második kutya, amelyet Northcutt rendőr járőrözés közben mentett meg – osztotta meg a South Bend-i rendőrség is.

„Viccelődött azzal, hogy a St Joseph megyei 9-1-1 diszpécsereinek nem kellene tovább küldeniük őt az állatos hívásokhoz, mert hamarosan elfogy a hely a házában!”

A rendőrkapitányság arról is beszámolt, hogy Northcutt rendőr, utolsó kedves gesztusként, két örökbefogadást tervez szponzorálni a SBARC-nál, miután látta, hogy Zeus története milyen hatással van a közösségükre.

És bár Zeus megtalálta örök otthonát, a Zeus körülményeit övező nyomozás még folyamatban van.

„De… addig is… boldog utat, Zeus… élvezd az új otthonodat” – írta a rendőrség.

Forrás link