Örökbe fogadsz egy nagy kutyát? Amit tudnod kell

Adopting a Big Dog? Things You Will Need To Know – P.L.A.Y.

Különösen a kutyák kiváló társak. Hűségesek, okosak, szeretetteljesek és tele vannak törődéssel. Kérdezz meg bármelyik kutyatulajdonost, és elárulják, mit jelent számukra a kutyájuk. A kutyák ugyanis egyformán viszonozzák a szeretetet és a gondoskodást.

Egyes kutyatulajdonosok számára a kutyájukkal való kapcsolatuk még sok emberi kapcsolatnál is jelentősebb. Egy háziállat ugyanis nagyon hasonlít egy gyermekhez. Igénylik a szeretetet és vágynak a figyelemre. Ez erős köteléket hoz létre, amely egy életre szóló kapcsolat alapja.

Kutya örökbefogadása

Ön úgy döntött, hogy kutyát vesz magához. Most néhány különböző lehetőséged van, amikor olyan kutyát találsz, amelyet szeretnél a házad részévé tenni.

A jó hír az, hogy az örökbefogadó menhelyek ismertsége megnőtt. Évente kétmillió kutyát fogadnak örökbe menhelyekről.

Amit egy kutya örökbefogadásakor tudni kell

Bár a menhelyi kutyákat nagyon félreértik, van néhány dolog, amivel tisztában kell lennie, amikor örökbe fogad egyet. Elsősorban az, hogy nagy az esélye annak, hogy egy nagytestű kutyát kap. A nagyobb kutyák gyakran előfordulnak menhelyeken, mivel méretük miatt a gazdiknak gyakran további felelősséget és gondoskodást kell vállalniuk.

A nagytestű kutyáknak speciális igényeik vannak, és gondozásuk nagyobb felelősséget jelent. Íme néhány alapvető dolog, amit nem szabad elfelejtenie, ha nagytestű kutyát fogad örökbe:

Kényelem biztosítása

A kutya idejének nagy részét zárt térben tölti, különösen akkor, ha nem egy farmon szeretik, vagy nincs hely a szabadban. A nagytestű kutyáknak sokkal nagyobb térre van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

Győződjön meg róla, hogy bőven van hely a szőrös barátjának, hogy mozoghasson, játszhasson és pihenhessen. Csábító lehet egy nagytestű kutya örökbefogadása, hiszen olyan fenségesnek tűnnek. Azonban a kutya kényelmét kell előtérbe helyeznie.

A kényelem nem csak az Ön által biztosított térre korlátozódik. A nagytestű kutyáknak speciális igényeik vannak, és fontos, hogy bármit is vásárolsz nekik, vedd figyelembe a méretüket. Például a kutya számára megfelelő ágy kiválasztása alapvető fontosságú. Megfelelő méretűnek kell lennie, valamint puhának és kényelmesnek.

Hasonlóképpen vásároljon a kutya méretének megfelelő játékokat, pórázt, ketrecet és egyéb kiegészítőket.

Készüljön fel az etetésre

Nagy méretük természetesen azt jelenti, hogy a nagytestű kutyák többet esznek. A nagy kutyáknak több izomtömegük van, és több energiát igényelnek a feladatokhoz, mint a kisebb kutyák.

Azonnal kezdje el a kiképzést

Az egyik nagyon fontos dolog a kiképzés. Egyes örökbefogadott kutyáknak van előzetes kiképzésük, azonban a menhelyi intézményben való élet azt jelenti, hogy újra kell őket tanítani az otthoni életre.

Nehéz túlhangsúlyozni a kiképzés fontosságát, de a nagytestű kutyák esetében ez a jólétükhöz elengedhetetlen. Ha megtanítjuk nekik, hogyan mozogjanak a lakásban, megelőzhetjük, hogy megsérüljenek.

Rengeteg gyakorlat

Sok nagyobb kutyafajta, például a golden retriever és a dán dog, imád a szabadban lenni.

Nagy kutyák egyenlő nagy szeretet

De nagy kutyát tartani, főleg ha örökbefogadott, jó dolog.

Forrás link