A tanulmány szerint a pandémiás kölyökkutya-tulajdonosok küzdenek kutyájuk rossz viselkedésével

A tanulmány szerint a pandémiás kölyökkutya-tulajdonosok küzdenek kutyájuk rossz viselkedésével

A Royal Veterinary College (RVC) tanulmánya azt mutatja, hogy sok olyan gazdi, aki a COVID-19 világjárvány tetőpontjában kapta kölykeit, küzd kutyája rossz viselkedésével.

A folyamatban lévő tanulmányozásA Battersea állatmentő jótékonysági szervezet által finanszírozott több mint 1000 brit kutyatulajdonost kérdezett meg, akik 2019 és 2020 között vettek kiskutyát.

A tanulmány szerzői arra kérték a kutyatulajdonosokat, hogy azonosítsák a fiatal kutyáiknál ​​tapasztalt viselkedési problémákat.

Olena Kurashova / Shutterstock.com

A lista 24 viselkedési formát tartalmazott, mint például a póráz húzása, felugrás, ragaszkodás, agresszív viselkedés más kutyákkal és emberekkel, valamint félelem más kutyáktól, emberektől és hangos zajoktól.

A tanulmány kimutatta, hogy a tulajdonosok szinte mindegyike (97%) arról számolt be, hogy kutyájánál legalább egy probléma szerepel a listán.

A leggyakoribb viselkedési probléma a pórázra húzás (84%), a figyelemfelkeltés (77%), a félelem/kerülő viselkedés (41%), majd az agresszív viselkedés (25%) volt.

És ezek a viselkedési problémák a negatív megerősítés/pozitív büntetés alkalmazásával járó képzések növekedéséhez vezetnek.

Valójában, amikor ezekkel a problémákkal foglalkoztak, 80%-uk egy vagy több negatív edzésmódszert használt, 39%-uk pedig kettőt vagy többet.

A szerző azonban figyelmeztet arra, hogy ennek a képzési módszernek a végrehajtása „Gyakran nem hatékony” és bizonyos esetekben súlyosbítja a meglévő problémákat.

A gazdik ritkábban alkalmaztak negatív kiképzési módszereket, ha online kölyökkutya-órákon vettek részt kutyájukkal a járvány idején, ami azt mutatja, hogy mennyire fontos a gazdik oktatása a felelős kisállatszülőkről.

Engedetlen tacskóját pórázon tartó nő, egy kutya meg akar támadni egy másik kutyát a parkban
Aleksey Boyko / Shutterstock.com

A negatív kiképzési módszerek használatával kapcsolatban Robert Bays, a Battersea vezető állatviselkedési menedzsere elmondta, hogy „mélyen aggasztják a tanulmány eredményei”.

Bays azonban úgy véli, hogy ez a folyamatban lévő, a pandémiás kölykökről szóló tanulmány segíteni fog abban, hogy jobban megértsük ezeknek a kutyáknak a viselkedési igényeit.

Ez viszont megfelelő támogatást és képzési tanácsot ad a jelenlegi és leendő kutyatulajdonosoknak ahhoz, hogy felelős kisállatszülőkké váljanak.
Forrás link