A kutya, akit el kellett volna altatni, örök otthont talál több száz mérföldre, egy pilótának és egy idegennek köszönhetően

Az oklahomai Norman Animal Welfare állatmenhely kutyája, amelyet el kellett volna altatni, egy pilótának és egy több száz kilométerre lévő idegennek köszönhetően megkapja a megérdemelt második esélyt az életre.

A menhely január 23-án, kedden egy Facebook-bejegyzésben emelte ki Odin történetét, mert nem kapott akkora figyelmet az örökbefogadásra.

Odin, a Norman Állatmenhely hosszú ideje tartó kutyája 2023 szeptembere óta volt a menhelyen. És rendkívül bedagadt bal szemmel érkezett.

El kellett távolítani a bal szemét, és jól van nélküle is. És valószínűleg ezért kapta az Odin nevet, a félszemű északi isten után!

A menhely szerint Odin „nagyon energikus ” kutya, és az, hogy ilyen sokáig egy kennelben volt, megviselte.

A menhely egyik önkéntese Odint vicces kutyának nevezte. Az önkéntes azt mondta: „Úgy viselkedik, mint egy Kolibri, aki csak rövid ideig ül. Nem érdekli, hogy sétáltassák vagy futtassák. Csak azt szeretné, ha valaki játszana vele és figyelmet szentelne neki”

A menhelyen töltött ideje miatt Odin szabadon örökbe fogadható. Ivartalanítva, oltva és mikrochippel ellátva. Mindezen tények és a menhelyi poszt ellenére Odinra azonban soha nem érkezett egyetlen örökbefogadási megkeresés sem.

Sajnálatos módon január 30-án a Norman Animal Welfare egy határidőre szóló felhívást tett közzé, amelyben közölte, hogy Odinnak február 02-ig nevelőszülőkre vagy örökbefogadókra van szüksége, különben elaltatják.

A menhely a következőket írta: „Viselkedésromlás és örökbefogadási érdeklődés hiányában Odin eutanáziára kerül. Imádja az embereket, és csak egy esélyre van szüksége egy olyan otthonban, ahol tudnak vele dolgozni.”

A poszt vírusként terjedt, és az emberek mindenhol mindent megtettek, csak hogy Odint ne altassák el.

Egy kutyakiképző még 10 órányi kiképzést is felajánlott annak, aki örökbefogadja Odint. Egy másik pedig hajlandó volt adományozni az örökbefogadási díjra.

Egy nappal később azonban Odin élete 180 fokos fordulatot vett, amikor a Norman Állatvédők egy frissítést tettek közzé, amelyben azt írták: „Odin megnyugodhat, mert szó szerint kirepült a csirkeházból”

A menhely megosztotta: „Parker és Danielle Ferguson, valamint az örökbefogadó Diane Baker közös erőfeszítéseinek köszönhetően Odin biztonságban van!”

A menhely továbbá elárulta, hogy Parker Ferguson magánpilóta, és felajánlotta, hogy elrepíti Odint az államból. Az ajánlat pedig tökéletes volt, mert Odin új gazdája, Diane Baker „üzent Atlantából, és azt mondta, hogy egyszerűen meg kell kapnia őt”.

Néhány héttel azután, hogy Odin elindult a kalandjára, a Norman Animal Welfare friss híreket közölt Odinról (akit új gazdája Winknek nevezett el).

„Wink örökbefogadója arról számolt be, hogy csodálatosan érzi magát új otthonában. Végül egy olyan otthonba került, ahol volt egy másik kutya is – egy Dumpling nevű kis chihuahua”

Bár korábban kiderült, hogy Odin nem jön ki jól más kutyákkal, a menhely beszámolója szerint Dumpling kiváló munkát végez abban, hogy Odin tudja, hogyan kell helyesen viselkedni.

„Az örökbefogadója arról számolt be, hogy tépőzáras kutya, imád körülöttük lenni” – írta a menhely.

És bár Odin végre megkapta második esélyét az életre, a Norman Állatvédőknél még mindig vannak kutyák és más állatok, akik szintén várnak az esélyükre.

Tehát, ha szeretnél örökbe fogadni egy kutyát, akkor látogass el a Norman Animal Welfare állat menhelyre, hogy megnézd az örökbe fogadható állatokat.

Forrás link