az amerikai háztartások 66%-ának van háziállata, 2024 Pet Ownership Statistics (Állattartási statisztika) szerint

A háziállatok nagyon fontos szerepet játszanak gazdáik életében. Akár társaságot nyújtanak, akár növelik a szocializációs lehetőségeinket, akár fizikailag és mentálisan egészségesen tartanak minket, háziállataink mindig ott vannak, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk.

Így nem meglepő, hogy az elmúlt három évtizedben ugrásszerűen megnőtt a kedvtelésből tartott állatok száma az országban. A Forbes tanácsadó szerint az amerikai háztartások 66%-ában, azaz 86,9 millió háztartásban van háziállat, ami az 1988-as 56%-hoz képest emelkedett.

A Forbes Advisor feltárja, hogy „ezeknek az állattartóknak több mint a fele (51%) úgy tekinti háziállatát, hogy az ugyanolyan része a családjának, mint egy emberi családtag”

Továbbá a Forbes Advisor által elemzett állattartói statisztikák szerint a kutyák a legnépszerűbb háziállatok az országban, 65,1 millió háztartásban van kutya.

Eközben a macskák a második legnépszerűbb háziállatok az Egyesült Államokban, 46,5 millió háztartásban van macska.

Az országban folyamatosan növekvő állattartásnak köszönhetően a kisállat-biztosítások is egyre népszerűbbé válnak.

Ami azt illeti, a statisztikák szerint 2022-től több mint 4,8 millió háziállatot biztosítottak, ami 124,9%-os ugrás 2018-hoz képest.

Érdekes módon az ezredfordulósok (33%) teszik ki a legnagyobb arányban a háziállat-tulajdonosokat. Majd őket követi az X generáció (25%) és a baby boomerek (24%).

Ha pedig arról van szó, hogy a kutyákon és macskákon kívül másféle háziállatot is beszereznek, a statisztikákból kiderül, hogy a Z generációs háziállat-tulajdonosok nagyobb valószínűséggel teszik ezt, mint a többi korcsoport.

Bár a háziállat tartása kiteljesedést jelent, sajnos a tartás költségei NEM megfizethetetlenek. A Forbes Advisor elemzéséből kiderül, hogy az olyan alapvető kutyaköltségek, mint a kutyapanzió, az állatorvosi ellátás és a kisállat-biztosítás, évente átlagosan 1533 dollárba kerülnek.

a kutyatulajdonosok 50%-a állítja, hogy nagyon vagy kissé aggódik amiatt, hogy képes lesz-e kifizetni egy váratlan állatorvosi számlát a következő három hónapban.

Az állattartók 42%-a pedig elárulja, hogy amikor egy 999 dolláros vagy annál kisebb összegű meglepetésszerű állatorvosi számla érkezik, nem tudja fedezni a számlát anélkül, hogy eladósodna.

A Forbes Advisor elemzésének további figyelemre méltó statisztikái a következők:

  • Winston-Salem, Észak-Karolina a legdrágább város a kutyatulajdonosok számára
  • Colorado a legelkötelezettebb kutyatulajdonosokkal rendelkező állam
  • Florida a legelkényeztetettebb kutyákkal rendelkező állam
  • Az arizonai Tucson a legjobb város az állattartók számára, ezt követi az észak-karolinai Raleigh, a Tennessee állambeli Nashville, a kansasi Wichita és az ohiói Cincinnati.

Látogasson el a Forbes Advisor oldalára, hogy elolvassa a teljes statisztikát a 2024 kisállattartásról.

Forrás link