A végső jutalomfalat-adagoló az egészséges viselkedés elősegítésére

The Ultimate Treat Dispenser for Promoting Healthy Behavior – P.L.A.Y.

 

Nyalómatracok elősegítik a lassabb evést

A nyalószőnyeg emelt dudorokból és barázdákból áll, amelyek a puha szőrzet textúráját utánozzák. Ez kellemes érzést nyújt a kölyöknek a nyalogatás közben, így nagyobb valószínűséggel ragaszkodik a feladathoz, és addig nyalogatja, amíg meg nem kapja a jutalmát.

Ráadásul a nyalószőnyeg rendetlen és könnyen használható! Egyszerűen helyezze a jutalomfalatot a szőnyegre, és hagyja, hogy a kutyus nyalogassa. Nem kell aggódnia a rendetlen jutalomfalatozás utáni takarítás miatt – csak tegye a nyalószőnyeget a mosogatógépbe, ha végzett! A lassú evés segíthet megelőzni a puffadást és a fulladást is, két életveszélyes állapotot, ha a kutyus túl gyorsan eszik. A nyalószőnyeg segítségével kedvence hosszabb időn keresztül élvezheti a finomságokat, csökkentve ezeknek a veszélyes egészségügyi problémáknak a kockázatát.

Csökkenti a szorongást

A nyalogatás során endorfinok szabadulnak fel, amelyek segíthetnek csökkenteni a stressz- és szorongásszintet. Ez a nyugtató hatás segíthet javítani kedvence általános hangulatát, így kevésbé hajlamos a destruktív viselkedésre. Ezenkívül a nyalószőnyeg használata lefoglalhatja és koncentrálhatja a kölyköt, amikor hangos zajokkal vagy más stresszes helyzetekkel szembesül.

A nyalómatracok elősegítik a mentális stimulációt

Azzal, hogy a jutalomfalatot a szőnyeg tetejére helyezi, a kutyát arra ösztönzi, hogy használja problémamegoldó képességét annak meghatározására, hogyan tudja azt leszedni. Ez gondolkodásra ösztönzi őket, és segít az önbizalmuk építésében, miközben a rejtvény megoldására törekszenek.

A nyalómatracok segíthetnek a kiképzésben

A nyalószőnyegek kiváló eszközei a kölyökkutya kiképzésének. Azzal, hogy a jó viselkedésért jutalomként ízletes jutalomfalatot ad a kutyának, segíthet megerősíteni a pozitív viselkedést, és elrettentheti a rossz viselkedéstől. További bónusz, hogy a nyalóka lenyalása a nyalószőnyegről hosszabb időt vesz igénybe, mintha csak a kezéből enné meg, így a kutyusnak hosszabb ideig kell koncentrálnia a jutalmazott viselkedésre.

A nyalómatracok segítenek a foghigiéniában

A nyál természetes fertőtlenítő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a száj tisztán és egészségesen tartani. Amikor kutyája megnyalja a nyalószőnyeget, az serkenti a nyáltermelést, ami segíthet a fogak és az íny természetes tisztításában. Ezenkívül a nyalószőnyeg használata arra ösztönzi a kutyát, hogy többet nyalogasson és rágjon, ami segíthet a fogak közé vagy az íny vonalára tapadt törmelékek és ételmaradékok fellazításában és eltávolításában.

Forrás link