Hogyan növelhetjük biztonságosan a napi táplálékbőséget bully botokkal és csontokkal

How to safely increase daily enrichment with bully sticks and bones – P.L.A.Y.

 

Sok ilyen termék teljesen természetes, biztonságos és a kölyökkutyák számára előnyös összetevőkből készül. A legnépszerűbbek a bully sticks és a steak csontok. A disznófülek és a jaksajtos rudak szintén magasan szerepelnek a listán. Beszéljünk ezekről a finomságokról, és arról, hogyan lehet egy finomságból gazdagítást csinálni.

Bully rudak kölyökkutyáknak

A bully sticks, más néven bikapálcikák olyan bikapéniszekből készülnek, amelyeket kiszárítottak, csíkokra széthúztak, majd botra emlékeztető formára tekertek. Mivel természetes összetevőkből készülnek, a bully sticks ízletesek, rágósak és jól emészthetőek. Olyan létfontosságú tápanyagokat is tartalmaznak, mint a fehérje, ásványi anyagok és vitaminok, amelyek segítenek a kiskutyának egészséges testet és erős immunrendszert fenntartani. Így a kölyökkutyáknak szánt bully sticks kiváló jutalomfalat.

A legtöbb állattartó nagyra értékeli, hogy a kutyáknak szánt bully sticks nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket vagy színezékeket, ezért kutyáik számára biztonságos a fogyasztásuk. Nem tartalmaznak olyan káros allergéneket, mint a szója, a kukorica, a búza és a glutén. Ezáltal ideálisak az ételallergiás kutyák számára. Olyan vegyi anyagoktól is mentesek, mint a nátrium-nitrit, nitrát és propilénglikol, amelyeket egyes gyártók tartósítószerként használnak a kutyakajákban.

A Bully rudak különböző formákban és méretekben kaphatók, hogy megfeleljenek kutyája egyedi preferenciáinak. Bármelyik bully sticket is választja, biztos lehet benne, hogy négylábú barátja imádni fogja. Azonban, mint minden jutalomfalatnál, itt is fontos megjegyezni, hogy a kutyáknak szánt bully sticks nem helyettesítik a kutyák rendszeres táplálékát. A trükk tehát az, hogy melyek a legjobb jutalomfalatokat, és melyeket lehet gazdagításként használni.

A Bully Stickselőnyei

Számos előnye van annak, ha bully sticket ad a kiskutyáknak.

Csökkenti a zúgolódást

A zoomies egy olyan viselkedés, amelyet a kutyák akkor mutatnak, amikor izgatottak és tele vannak energiával.

A kölyökkutyák hajlamosak a házban szaladgálni és kontrollálatlanul ugrálni, ami bosszantó lehet az Ön számára, és potenciálisan káros lehet a többi háziállat számára. Egy bully bot segít a kiskutyáknak elégetni a felesleges energiát és pihenni.

Jutalom a kiképzés után

A kölyökkutya kiképzése sok időt és erőfeszítést igényel. Kutyáját a kemény munkájáért úgy jutalmazhatja meg, hogy az edzés végén egy bully botot ad neki. Ez a fajta pozitív megerősítés arra fogja ösztönözni őket, hogy továbbra is jól viselkedjenek.

Hosszan tartó

A bully rudak hosszú élettartamúak, ami ideális rágcsálnivalóvá teszi őket kutyái számára. A kutyusai túlságosan el lesznek foglalva a bully botok rágásával ahhoz, hogy Önt zaklassák. Ön pedig jól megérdemelt pihenést kap, miközben a kölyke elfoglalja magát.

Teljesen emészthető

A bully rudak másik jelentős előnye, hogy csak természetes összetevőket tartalmaznak, és nem károsak kutyája egészségére. A bully rudak teljesen emészthetőek, így minden szükséges tápanyagot biztosítanak kutyáinak anélkül, hogy megbetegítenék őket. Segítenek továbbá serkenteni a nyáltermelést, ami segít tisztán tartani kutyája fogait és megelőzni a lepedékképződést.

Steak csontok kölyökkutyáknak

Egy másik népszerű csemege kölyökkutyáknak a steak csontok. A bully stickshez hasonlóan a steak csontok is természetes alapanyagokból készülnek. Rengeteg fehérjét és más létfontosságú tápanyagot, például kalciumot és foszfort tartalmaznak. A steakcsontok segíthetnek hosszú ideig szórakoztatni a kiskutyát.

Van azonban néhány hátulütője is annak, ha steakcsontot ad a kölyökkutyának. A nyers steakcsontok például baktériumokkal és parazitákkal lehetnek szennyezettek, amelyek súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak kutyája számára. Használatig a fagyasztóban kell tartani őket. Könnyen apró darabokra törhetnek, amelyek lenyelése veszélyes lehet. A főtt steakcsontok viszont könnyen széttöredezhetnek, és sérülést okozhatnak kutyája szájában, illetve súlyos problémákat, ha lenyeli őket. A főtt csontok emésztési problémákat is okozhatnak a kutyáknál, ezért mindenképpen kerülni kell őket.

Ha mégis úgy dönt, hogy steakcsontot ad kutyájának, hogy élvezze, a szakértők a nyers steakcsontot ajánlják a főtt helyett. Az is nagyon fontos, hogy szorosan megfigyelje kutyáját, nehogy a törött steakcsontok miatt megsérüljön. Ez azt jelenti, hogy soha ne adjon nekik egyet sem, hogy szabadon szaladgálhassanak az udvaron. A nyers steakcsontok fogyasztása közben is szemmel kell tartania őket.

Kényeztetés vs. gazdagítás

Az evésre szánt munka a bully botot vagy a steakcsontot gazdagítássá változtatja. Gondoljunk úgy a gazdagodásra, mint valami pluszra, amit nem mi biztosítunk a kutyáinknak, hanem mint a mentális egészségük alapvető részének. Csökkenti a viselkedési problémákat és javítja a kutyák életminőségét. És néha jobban kifárasztja őket, mint egy hosszú séta. Tehát az, hogy a kutyának csak egy rudat vagy csontot adunk, nem gazdagítás. Meg kell dolgozniuk érte, hogy gazdagítássá váljon. Hogyan lehet ezt biztonságosan megtenni?

Egy olyanjutalomfalat-tartó, amely megemeli és szilárdan a helyén tartja a csontot, gazdaggá teszi a jutalomfalatot. Ez a látszólag egyszerű megoldás számos előnnyel jár. A megemelt, szilárdan tartott jutalomfalat kihívást jelent a kutyának. A kutyák az agyukat fogják használni, hogy megpróbálják kitalálni, hogyan lehet megenni és eltávolítani a botot vagy csontot. Lézerfókuszúvá válnak erre a játékra. Húzzák, rángatják, sőt, ha kell, fejjel lefelé is mennek. A magasra emelt jutalomfalat emellett távol tartja a jutalomfalatot a kosztól vagy a szőnyegektől. Ez egy ügyes módja annak, hogy a házba is beengedje a csontokat és botokat.

És amikor a kölyök befejezte a bully botot vagy a steak csontot. Meglepheti egy Barking Brunch plüss kutyajátékkal, hogy összebújjon vele egy kis szundikálásra.

Forrás link