A mentők egy sötét csomót találtak a földön, és alig hitték el, mi is az valójában.

Amikor Donna Lochmann, a Stray Rescue of St. Louis (SRSL) fő életmentő tiszte és csapata hóviharban járta az utakat, keresve azokat az állatokat, akik segítségre szorulnak, valami furcsa tűnt fel neki.

Donna a jeepjéből meglátott egy nagy, szürke tömböt, ami egy fehér furgon alatt bújt meg.

Ahogy a tömb hirtelen megmozdult, a megmentők rájöttek, hogy valójában egy állat van ott, aki a havas idő elől igyekszik menedékre lelni.

Viszont azt nem tudták, milyen állatról van szó. Ennek ellenére a hihetetlen csapat megállt az autójukkal, és segíteni próbáltak.

Rejtélyes Állat

Még akkor is, amikor a mentők megközelítették az állatot, nehezükre esett kideríteni, hogy mi az.

„A szőre olyan hosszú volt, hogy alig lehetett kivenni, melyik oldala az arca. Csak a nózisát lehetett látni,” – mondta Donna a The Dodo-nak.

Pár pillantás után Donna rájött, hogy az állat tulajdonképpen egy kutya, akinek rendkívül csomós a bundája.

mivel a szőre nagy csomókba volt gubancolódva, ami a bőrét húzta, Donna azt feltételezte, hogy a kutya fájdalmat érez. De hamarosan rájött, hogy a helyzet még rosszabb, mivel a hó megnedvesítette szőrét ami a betonhoz fagyasztotta.

Ezt az aranyos kisfiút szó szerint lefagyva találtuk a járdára. Az évek során elhanyagolt hosszú, csomós szőre tele volt ürülékkel, vizelettel, és JÉGGEL,” írta a Stray Rescue of St. Louis egy Facebook bejegyzésben.

Donna azonnal a furgon alá mászott, egy pórázt húzott a kutya nyakára és nyugodt, szeretetteljes hangon beszélt hozzá, remélve, hogy előbújik.

“Sikított…De Donna képességeivel és türelmével biztonságosan be tudta tuszkolni a meleg Jeepbe,” így szólt a bejegyzés.

A csapat becsomagolta a kicsit egy meleg takaróba, beültették az autóba, és elvitték a St. Louis-i kórházba.

Az állatorvosnál

Ahogy megérkezett az állatorvoshoz, alapos vizsgálaton kellett volna átesnie; azonban a csomós bundája miatt az orvosok nem tudták ezt megtenni.

“Le kellett vágnunk róla a szőrt. Nagyon hosszadalmas folyamat, amikor ennyire össze van csomósodva, próbálni eltávolítani,” tette hozzá Donna.

A határozott állatorvosok nekiláttak, és egy elektromos nyíróval óvatosan kifésülték a csomókat, igyekeztek nem bántani őt.

Az állatorvosi hajvágás után a kiskutyát, akit immár Pigrimnek neveztek el, sikerült végre kiszabadítaniuk.

“Annyival jobban kellett éreznie magát miután le tudtuk vágni a haját. Talán 3 kilónyi szőr lett levágva róla,” mondta.

Miközben levágták a csomós szőrt az állatorvosok észrevettek egy sebet Pilgrim egyik hátsó lábán, ami később, egy röntgen segítségével kiderült, hogy az egy törött medence.

Operáción esett át a sérüléseinek gyógyulásáért, és mindössze három hét alatt teljesen felépült.

Ő egy vadonatúj kutya lett, aki megszabadult a sérülésektől és csomóktól, így Pilgrim felkészült arra, hogy örökbe adott legyen.

Új élet

Egy kedves pár, Taylor és Joe hallottak Pilgrim élettörténetéről, és úgy döntöttek, beveszik őt örökbefogadottnak.

Amint megérkezett az új otthonába, Pilgrim és az új családja, akiknek már voltak szőrös tagjaik, azonnal összebarátkoztak.

Miután jobban megismerkedhettek ezzel a bátor kiskutyával, a pár úgy döntött, az örökbe fogadás nem a megfelelő döntés volt – Ők meg kell, hogy fogadják őt!

“Pilgrim tökéletesen illeszkedik a családunkba, ezért úgy döntöttünk, hogy örökbefogadjuk. Nagyon boldog fiú,” írta a pár a SRSL-nek küldött levélben, ami a Facebookon lett megosztva.

Mióta beilleszkedett, a most már Oscar névre hallgató Pilgrim a legtökéletesebb életet élheti! Elképesztő emberekkal veszi körbe magát, akik szeretnek vele játszani, ölelkezni, és a legfontosabb, kifésülni a bundáját!

„Boldog, kényelmes életet él és minden nap örömet szerez a családjának. [Mi] imádjuk ezt!” így szólt a SRSL facebook frissítése.

Forrás