A mentők egy sötét csomót találtak a földön, és el sem hitték, mi az valójában.

Mikor Donna Lochmann, az St. Louis-i Szabadmentők (Stray Rescue of St. Louis, SRSL) főmentési tisztje és a csapata állatokat kerestek a hóviharban, egy furcsa dolgot vett észre.

Donna a Jeep ablakából észlelt egy nagy, szürke gömböt, ami egy fehér furgon alatt bújt meg.

Ahogy a gömb hirtelen megmozdult, a mentők rájöttek, hogy valójában egy állatról van szó, aki a hótól védve menedéket keresett.

Azonban azt nem tudták megállapítani, milyen állatról van szó. Attól függetlenül, a csodálatos csapat megállt az autóval, és kiszállt segíteni.

Rejtélyes állat

Még amikor a mentők az állathoz közelítettek, nehéz volt kideríteni, milyen fajta az.

“A szőre olyan hosszú volt, hogy alig lehetett kivenni, hol az arca. Csak a szemei voltak láthatóak,” – mesélte Donna a The Dodo-nak.

Miután alaposabban megvizsgálta az állatot, Donna rájött, hogy az állat valójában egy erősen elhanyagolt, csomós szőrrel rendelkező kutya.

Mivel a szőre nagy csomókban összetekeredve ráncosodott a bőrére, Donna feltételezte, hogy fájdalmai lehetnek. Azonban, hamarosan rájött, hogy a helyzet még rosszabb, mert a hó nedvesítette és befagyott a szőre, ami a betonhoz tapadt.

„Ezt a drága kisfiút szó szerint a járdához fagyva találtuk. Évekig tartó elhanyagolás után hosszú, csomós haja tele volt ürülékkel, vizelettel és jéggel,” – írta a St. Louis-i Szabadmentők egy Facebook bejegyzésben.

Donna azonnal a furgon alá mászott, egy pórázt csúsztatott a kutya nyakára, és nyugodt, szeretetteljes hangon beszélt hozzá, hogy csalogassa elő.

„Sikongatott… De Donna ügyességével és türelmével biztonságosan bejutott a meleg Jeep-be,” – olvasható a bejegyzésben.

A csapat meleg takaróba csavarta a kutyust, beültette az autóba, és elvitte a St. Louis-i kórházba.

Az állatorvosnál

Amint megérkezett az állatorvoshoz, alapos vizsgálatra szánták; azonban a csomós szőre miatt az orvosok nem tudták ezt megtenni.

„Le kellett vágnunk róla a szőrt. Nagyon nehéz folyamat, ha ennyire összegubancolódott, próbálni levágni,” – tette hozzá Donna.

Az elszánt állatorvosok óvatosan kezdtek a csomók kifésüléséhez elektromos borotvával, hogy elkerüljék a sérüléseket.

Bizonyos idő elteltével, az eb, akit azóta Zarándoknak (Pilgrim) neveztek el, végre szabad volt.

„Mennyivel jobban kellett éreznie magát, miután levágtuk róla a szőrt. Lehet, hogy mintegy 3 kiló szőrről van szó,” – mondta.

Miközben levágták a csomókat, az orvosok észrevettek egy sérülést Zarándok egyik hátsó lábán, ami később röntgenfelvétel segítségével törött medenceként azonosítható volt.

A kutyus műtéten esett át, hogy segítsenek gyógyulni a töréseken, és mindössze három hét után teljesen felépült.

Mivel egy vadonatúj kutya volt, aki megszabadult a sérülésektől és a csomóktól, Zarándok készen állt a nevelőszülői gondozásra.

Új élet

Egy szerető pár, Taylor és Joe, hallottak Zarándok élettörténetéről, és úgy döntöttek, hogy befogadják nevelőszülői jogviszonyban.

Amint megérkezett az új otthonába, Zarándok és az új családja, akiknek már voltak bundás tagjai, azonnal összebarátkoztak.

Miután jobban megismerte a bátor kutyát, a pár úgy döntött, hogy nem csak befogadják – örökbefogadják!

“Zarándok tökéletesen beilleszkedett a családunkba, ezért úgy döntöttünk, hogy örökbe fogadjuk. Nagyon boldog kutya,” – írta a pár a SRSL-nek küldött levélben, amit a Facebookon is megosztottak.

Azóta Zarándok, akit később Oscarnek neveztek el, a lehető legjobb életet élvezi! Csodálatos emberek veszik körül, akik szeretnek vele játszani, ölelkezni, és legfőképpen, kefélni a szőrét!

„Nagyon jó, kényelmes életet él, és minden nap örömet okoz a családjának. [Szeretjük] ezt!” – írta a SRSL egy frissítésben.

Forrás