Hónapokig súlyosan csomósodott kutya, amíg jó emberek segítették őt teljes dicsőségében ragyogni

Dog Was Severely Matted For Months Until Good People Helped Him Shine To His Full Glory

Bár a kutya az ember legjobb barátja, vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem érdemlik meg ezt a nemes lényt. Az RSPCA munkatársai saját szemükkel látták mindezt, amikor a rendőrök egy durván elhanyagolt kutyát adtak át nekik, akit felelőtlen gazdájától vették el.

Egy Barney nevű kutyát olyan szőr borította, hogy alig lehetett látni, hogy valóban kutya van alatta. A munkatársak sokkot kaptak, és nem akarták elhinni, amit láttak, de elhatározták, hogy mindent megtesznek, hogy ez a szegény lény ismét igazi kutyának érezhesse magát.

Ennél kevesebbet nem is tehettek volna érte abban a pillanatban.

Erősen elhanyagolt

Bár már látták, milyen szörnyű állapotban van Barney, az RSPCA emberei egyszerűen nem akarták elhinni, amit láttak, amikor alaposan megvizsgálták a kutyát.

„Rendkívül összecsapódott szőre volt, melynek nagy tömbjei lógtak le róla, mintha szennyeződések vagy ürülék ragadt volna a szőrében, és szorosan kötődtek a testéhez,” mesélte Tina Nash, az RSPCA inspektora a tanúvallomásában.

Ebben az állapotban hagyta a gazdája, Tim Ronald Springett, aki azzal igazolta magát, hogy azt hitte, Barney nem igényli a szőrápolást, mert Fekete Orosz Terrier. Azonban ez egyáltalán nem volt meggyőző indok, mert könnyen láthatta, hogy milyen állapotba juttatta ezt a döntése a kutyát. Szegény Barneyt teljesen eltakarta a szőr, nem látott a szeme elől, és a hatalmas súlyt, amit cipelnie kellett, minden lépése fájdalommal járt.

Mindezek az okok vezettek rájuk, hogy mindent megtegyenek Barney érdekében, így a szőrápolása órákig tartott. Bár sikeresen befejezték a munkát, ledöbbentek, mennyi súlyt kellett cipelnie a kutyának. A Barneyról levágott szőr súlya hihetetlenül, 17 font volt.

„A kutya kénytelen volt ilyen súlyú bundát cipelni, ami testtömegének kb. 21%-át tette ki,” mondta az egyik állatorvos, aki segített Barney-nak. „Ez a súly még tovább növekedett volna, ha a kutya nedves lett volna.”

Ez volt a legjobb bizonyíték arra, hogy szegény Barney mit kellett elszenvednie azokban a 19 hónapban, amíg gazdája nem vette őt el a kutyakozmetikushoz.

Eljött az igazságszolgáltatás

Miután hosszú ideig sötétben élt, és a hosszú és nehéz szőrápolás után végre rásütött a nap Barney-ra. Azok az emberek, akik segítettek neki, örömmel látták gyönyörű mosolyát, és a szíve is megtelt, mivel szeretettel és figyelemmel vették körül.

Az RSPCA szerint „Barney-t magán elhelyezésben tartják, majd új otthont keresnek neki.” Nincs kétség afelől, hogy ez a gyönyörű kisfiú hamar megleli boldog végét.

Közben Barney-gazdáját, Tim-et, bíróság elé állították, és felelnie kellett tetteiért. Bár azt állította, hogy beteg volt, és nem tudott gondoskodni a kutyájáról, végül ítéletet hoztak rá.

Tim-et ötéves állattartási tilalommal és 12 hónapos közösségi munkával büntették. Szintén meg kellett fizetnie 500 dollárt költségként és 120 dolláros áldozati felárat.

Végül az igazság győzedelmeskedett, és ez az ember megkapta, amit érdemelt. Ugyanakkor reméljük, hogy Barney is ugyanazt kapja – egy gazdát, aki szereti és tiszteli őt, és aki soha többé nem hagyja, hogy sötétben éljen.

Forrás