A legjobb szőnyegek pisilő kutyák számára

The Best Rugs for Dogs That Pee

Cikk: A legjobb szőnyegek vizeletet engedő kutyák számára

Még a bolygónkon a legjobb neveléssel rendelkező kutyával is előfordulhatnak pee balesetek. Ezt tapasztalatból tudjuk, Steph és Mike vagyunk. Django, a hosszúszőrű tacskónk rendkívül jól felnevelt és teljesen szobatiszta. Mindazonáltal időnként mégis megesik, hogy a Django peebalesetet okoz a házunkban. Ez rendszerint akkor történik, amikor a munkáinkkal vagy kisgyermekeinkkel vagyunk elfoglalva, és elfelejtjük időben kivinni Django-t. Néha pedig azért történik pee baleset, mert Django túl izgatott és nem tudja ellenőrzés alatt tartani a hólyagját.

Amikor tavaly új otthonba költöztünk, Mike-kal nagyon határozottak voltunk a gyerekbiztos, kutyabiztos, és a kutya pee-biztos konyhai szőnyegek beszerzésében. Viszonylag új, keményfa padló van a házunk nagy részében, és modern, semleges szőnyegeket szerettünk volna, amelyek nem tönkretehetők egy pee balesettel és nem kerülnek egy vagyonba.

Szóval, melyek a legjobb szőnyegek a kutyáknak? Milyen típusú szőnyegek a legjobbak a kisgyermekekkel rendelkező családok számára? Melyik szőnyeg szövet típusok a legjobbak a kutyatulajdonosok számára?

Ebben a DJANGO kutya blog cikkben kiemeljük a kutyák, a gyermekekkel rendelkező családok és a háziállatok számára legjobb szőnyegeket. Figyelembe vesszük a tartósságot, a folt ellenálló képességet és a könnyű tisztítást. Keres egy kutyabiztos szőnyeget és pee-biztos szőnyeget? Olvassa tovább!

Gépi mosásra alkalmas szőnyegek

Milyen típusú szőnyeg a legjobb a kutya vizeletéhez? Van olyan szőnyeg, amelyre a kutyaszőr nem ragad? A gépi mosásra alkalmas szőnyegek, mint például a Tumble területi szőnyegek, a legközelebbi dolgokat találod a kutyabiztos, pee-biztos, és kisállat haj ellenálló szőnyegekhez. Ezek a háziállat-barát szőnyegek moshatóak, folttalanok, és foltállóak.

A Tumble szőnyegek különösen olyan nem mérgező bevonattal vannak kezelve, amely védelmet nyújt a foltok, kiömlések és balesetek ellen. A Tumble szőnyegeket alacsony vagy közepes szívóerőn is könnyen ki lehet porszívózni, és a kutyaszőr szempontjából ezeket tartják a legjobb szőnyegeknek.

Korábban írtunk egy részletes áttekintést és bemutatást a Tumble szőnyegekről, mivel több ilyen területi szőnyeg is van a tulajdonunkban – itt olvasható a Tumble szőnyegekről szóló áttekintésünk.

Ha a kutyája pisil a géppel mosható szőnyegén vagy más jelentős katasztrófát tapasztal, egyszerűen itatta fel a területet és dobja a szőnyeget a mosógépbe. A Tumble szőnyegeknél mosás közben a mintázatos oldal legyen kifelé. Szuper könnyű!

Van hátránya a Tumble szőnyegeknek és más géppel mosható szőnyegeknek? Az egyik dolog, amit érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a szőnyegek nem túl vastagok. Sokkal inkább a vékony oldalon vannak, annak ellenére, hogy puha szőnyegbetéttel jönnek. Ha egy kényelmesen vastag, magas szőnyegre vágyik, ezek nem a legjobb választást jelentik.

Szintetikus szálas szőnyegek

A mesterséges szálakból, mint például a polipropilén, poliészter vagy nylonból készült szőnyegek nagyszerű választást jelentenek a kisállattartók és a gyermekekkel rendelkező családok számára. Ezek a mesterséges szőnyegszálak tartósak, ellenállnak a foltoknak, könnyen tisztíthatók, és ellenállnak a rántásnak. Bírják a nagy forgalmat, és kevésbé valószínű, hogy a kisállat okozta foltokat és szagokat idővel beszívják. Sokukat otthon is meg lehet tisztítani egy kisállat-barát szőnyegtisztítóval (mi ezt a Hoover-ét használjuk).

Saját tapasztalataink alapján kiválónak találtuk a Safavieh márka és népszerű polipropilén területi szőnyegeinek kínálatát. A Safavieh számos alacsony szőnyegmagasságú, közepes szőnyegmagasságú, és nagy szőnyegmagasságú szintetikus szőnyeget kínál (többet a szőnyegmagasságról az alábbiakban) végtelen mintázatokban és stílusokban.

A családi szobánkba szerettünk volna egy kényelmes, könnyen tisztítható szőnyeget, amely gyönyörűen néz ki és jól bírja a strapát – ne feledjük, van két kisgyermekünk és egy tacskónk is! Ezt a plüss Safavieh polipropilén shag szőnyeget választottuk, és nagyon boldogok vagyunk a döntésünkkel! Ez a shag szőnyeg rendkívül jól bírja a strapát, és még majdnem két évnyi intenzív használat után is úgy néz ki, mintha vadonatúj lenne. Tartós, könnyen porszívózható és tisztítható (annak ellenére, hogy 2 hüvelykes a szőnyegmagassága), és rendkívül puh. A szintetikus polipropilén szálak szintén ellenállnak a szagoknak, foltoknak és a koszfoltoknak.

Alacsony és közepes szőnyegmagasságú szőnyegek

A kutyatulajdonosok számára általában előnyösebbek az alacsony szőnyegmagasságú szőnyegek, mint például a sík szövésű vagy rövid hurokú szőnyegek. Az alacsony szőnyegmagasságú szőnyegek kevésbé valószínű, hogy beleszorítják a kisállatot haját, és könnyebb őket porszívózni vagy söpörni. Ezenkívül a hosszú körmű kutyák kevésbé valószínű, hogy beleszorulnak egy alacsony szőnyegmagasságú szőnyegbe, mint a magas szőnyegmagasságú vagy bozontos szőnyegekbe.

A pee-t engedő kutyák számára az alacsony és közepes szőnyegmagasságú szőnyegek könnyebben tisztíthatók, mint a magas szőnyegmagasságú szőnyegek, mivel rövidebbek a szálai. A kutyahajat is könnyebben el lehet távolítani ezektől az alacsonyabb szőnyegmagasságú szőnyegektől, és a vizeletfoltokat és szennyeződéseket is jobban fel lehet itatni. A kisállatbarát szőnyegtisztítók, mint például a Hoover high quality SmartWash Pet Carpet Cleaner, szintén a legjobban az alacsony és közepes szőnyegmagasságú szőnyegeken működnek.

Itt van egy nagyon jó minőségű példa egy ellenálló és könnyen tisztítható, közepes magasságú és szintetikus szőnyegszőnyegről, melynek magassága 0,35 hüvelyk. Itt van egy másik példa egy minőségi és tartós 0,3 hüvelyk magas, közepes magasságú szőnyegre. Ezek a szőnyegek ideálisak a kutyahajtól való könnyű porszívózáshoz és gyors takarításhoz. Ráadásul több vastagságot, szoftosságot és kényelmet is nyújtanak – még a fent bemutatott mosható szőnyegeknél is.

Beltéri/ kültéri szőnyegek

Ezek a népszerű szőnyegek úgy vannak kialakítva, hogy különböző időjárási körülményeknek ellenálljanak, és a beltéri/kültéri variabilitásuk miatt praktikus választást jelentenek a kutyatulajdonosok számára. Ezek a szőnyegek általában tartós anyagokból, mint a polipropilén készülnek, és könnyedén le lehet öblíteni őket vagy még a mosógépben is lehet tisztítani őket egy enyhe mosószerrel.

Egy olyan amerikai szőnyegvállalatot különösen szeretünk a beltéri/kültéri szőnyegek szempontjából, amely a Chilewich. A Chilewich modern és könnyen tisztítható beltéri/kültéri szőnyegeket tervez innovatív mintákkal. Jelenleg több Chilewich shag szőnyegünk is van a házunkban, belül és kívül. 24″x36″ ‘Utility Mat’ van a teraszunkon (közvetlenül a konyhánk ajtaja mellett, a képeken látható) és egy 36″x60″ ‘Big Mat’ van a folyosónkban (közvetlenül a házunk fő bejárati ajtajaiban). Azok a szőnyegek, amelyeket a házban van, ellenálltak az esőnek, sárnak, kutyaszőrnek és kosznak, és még most is úgy néznek ki, mintha vadonatúj lennének. Rendszeresen porszívózzuk őket, és lelocsoljuk őket, ha különösen koszosak lesznek.

Mintás szőnyegek

A nyüzsgő mintákkal vagy intrikátus tervezéssel rendelkező szőnyegek kiválasztása segít elrejteni a kutyák által okozott lehetséges foltokat vagy koszt. A minták szintén megkönnyítik a szőnyeg megjelenésének fenntartását a tisztítások között.

Házunkban minden szőnyegen van minta, még a semleges és világos színű szőnyegeinken is. A minták segítenek elrejteni a koszfoltokat, és segítenek, hogy otthonunk mindig tiszta és rendezett megjelenésében tűnjön fel.

További források

Forrás